Global Logistics

Navimodal Global Solutions

Wanneer u betrokken bent bij de import en export van goederen, zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Komen de goederen op tijd bij de klant aan? Hoe kan ik het transport kosteneffectief houden? Met welke douaneregels krijg ik te maken? Dit zijn allemaal vragen die kostbare tijd in beslag kunnen nemen wanneer u de weg niet kent binnen de transport en logistiek sector. Navimodal Logistics is dankzij haar jarenlange ervaring en opgebouwde netwerk een expert geworden op het gebied van wereldwijde expeditie en zorgt ervoor dat uw vracht wordt vervoerd op de meest efficiënte en kosteneffectieve manier, ongeacht de bestemming. Navimodal Logistics ondersteunt bovendien bij het herinrichten van uw supply chain (logistieke keten) zodat uw logistieke stromen bijdragen aan de groei van uw organisatie.

FCL transport of LCL transport?

Bij Navimodal Logistics helpen wij u bij het bepalen van de beste methode voor het verzenden van uw zeevracht. Dankzij ons netwerk kunnen wij u scherpe zeevracht tarieven bieden. Wij regelen de zeevracht van volle containerladingen (Full Container Load of FCL) met bijvoorbeeld cosmetica, elektronica, textiel, sportartikelen, machines of zelfs auto’s. Wanneer uw totale vrachtvolume niet voldoet aan de FCL-vereisten, zorgen wij ervoor dat de beste LCL-mogelijkheden (Less than Container Load) worden geboden. Zelfs als uw zending uitdagender wordt, u heeft bijvoorbeeld een overmaatse lading (out of gauge) die op flat racks moet worden geladen, dan regelen wij dit voor u. Wij zijn uw partner in wereldwijde expeditie wanneer u een bedrijf zoekt dat doorgaat tot de meest economische optie voor uw transport geselecteerd is! Dit betekent dat wij niet alleen de goedkoopste oplossing voor u vinden, maar kijken welke intermodale vervoersoptie ervoor zorgt dat uw logistieke processen u het meeste rendement opleveren. Zo kan het zijn dat voor een duurder containertransport wordt gekozen, maar waarbij de levertijd van uw goederen dusdanig verkort wordt dat u daarmee net die nieuwe klant kunt binnenhalen of een nieuwe afzetmarkt kunt betreden.

Wereldwijde expeditie

Wanneer uw FCL zending in de haven aankomt en u moet leveren op een binnenlandse bestemming dan zorgt Navimodal Logistics ervoor dat uw goederen worden geleverd op de plaats voor u ze wilt hebben. Ongeacht of het nu in China, Argentinië, Zuid-Afrika of de Noordpool is. Het verschepen van uw zending naar de haven van bestemming, met name op eerdergenoemde locaties, is namelijk niet het moeilijkste gedeelte van het transport. Uw goederen vanuit de haven op de eindbestemming krijgen is vaak de echte uitdaging! Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij ons aanpassen aan iedere situatie.

We kunnen u de volgende diensten aanbieden:

  • Een complete import- en exportoplossing, inclusief het laden en lossen in de haven van herkomst of bestemming.
  • Alle noodzakelijke douaneformaliteiten voor import- en exportzendingen.
  • Diepzee vervoer van of naar Rotterdam en iedere andere herkomst – bestemming die u maar kunt bedenken.
  • Een breed scala aan containertransport voor FCL (Full Container Load) of LCL-zendingen (Less than Container Load) en overmaatse ladingen (Out of Gauge).
  • Intermodaal transport op een kosteneffectieve en duurzame methode naar een groot aantal verschillende bestemmingen.

Veel van de terminals in de haven hebben eigen spoor- en binnenvaartfaciliteiten zodat de lading direct op een trein of binnenvaartschip kan worden geladen. Dit zorgt ervoor dat de goederen niet tussentijdse hoeven te worden opgeslagen. Naast deze mogelijkheden zijn er vaak nog andere manieren om uw transport efficiënter te laten verlopen. Neem contact met ons op als u graag wilt weten welke (besparings-) mogelijkheden wij uw organisatie kunnen bieden!

Value added logistics

U kunt ook terecht bij Navimodal Logistics als u op zoek bent naar opslagfaciliteiten, binnenvaartverbindingen, IBC’s, flexitank-containers of andere verpakkingen waar u uw producten in moet vervoeren. Wij kunnen u voor zowel gevaarlijke als niet gevaarlijke goederen de beste mogelijkheden bieden. Moet er een 20 Voet container geladen worden bij uw fabriek en moet deze worden vastgemaakt en beveiligd? Wij kunnen deze service ter plaatse aanbieden of, indien gewenst, kunnen we deze werkzaamheden laten uitvoeren op het terrein van een van onze partners. Ook kunnen wij uw goederen voorladen in een trailer, ieder gewenst formaat kunnen wij u aanbieden. Bestaat uw lading uit één doos of 100 pallets? Navimodal Logistics doet er alles aan om u tevreden te stellen!

Waarom kiezen voor Navimodal Logistics voor het uitvoeren van uw wereldwijde expeditie?

  • Is het organiseren van logistieke processen niet uw favoriete bezigheid en wilt u zich volledig op uw kernactiviteiten kunnen concentreren? Besteed uw logistiek (deels) uit aan Navimodal Logistics! Wij passen ons volledig aan uw wensen aan en zorgen ervoor dat u zich weer kunt focussen op die activiteiten waar u het best in bent!
  • Wilt u producten uitbrengen op de Europese markt en u heeft een partner nodig om uw lokale voorraadbeheer te organiseren? Navimodal Logistics richt uw supply chain in en handelt uw logistieke processen af!
  • Wij passen ons niet alleen aan uw wensen aan, maar adviseren u wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn of wanneer we verbeteringen signaleren in uw logistieke proces!
  • Wij kunnen uw complete logistieke processen voor u afhandelen, van het laden op het adres van de afzender “verkoper” tot het afleveren op de door de ontvanger “koper” gewenste locatie (deur-tot-deur).
  • Op zoek naar een toegewijd bedrijf dat uw partnerschap waardeert? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende adviesgesprek!

Contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Navimodal Logistics uw organisatie persoonlijk kan bieden? Neem contact met ons op via onderstaande contactbutton.