Intermodal Logistics

Navimodal Intermodal Solutions

Wanneer u verantwoordelijk bent voor het vervoer van uw vracht, dan wilt u dat dit vervoer soepel en (kosten)efficiënt verloopt. Op het gebied van intermodaal transport zijn er echter een duizelingwekkende hoeveelheid aan mogelijkheden. Zeker wanneer u minder bekend bent in de wereld van multimodaal transport kan het uitzoeken van het juiste vervoer veel van uw kostbare tijd in beslag nemen. Navimodal Logistics kan deze zorg voor u uit handen nemen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van intermodale transportoplossingen en zorgen ervoor dat u altijd de beste en meest kosteneffectieve transportoplossing voor uw specifieke situatie krijgt aangeboden!

Duurzaam en efficiënt vervoer per spoor

Vervoer per spoor van en naar de Rotterdamse haven is snel, efficiënt, betrouwbaar en duurzaam. De transittijden zijn kort: binnen drie uur bereikt uw lading de Duitse Grens. Dankzij het uitgebreide spoorwegennetwerk zijn veel bestemmingen binnen Europa bereikbaar in minder dan een dag. Vanwege de korte reistijden is het vervoer met een goederentrein ideaal om uw lading snel over grote afstanden te vervoeren. Ook is het vervoer per spoor een goede oplossing voor het efficiënt en snel transporteren van grote volumes. Wekelijks zijn er meer dan 250 intermodale railvrachtdiensten die starten of eindigen in de haven van Rotterdam. Vervoer per spoor biedt uitstekende mogelijkheden voor het vervoer van containers, droge bulk en chemische producten. Veel van de terminals in de haven hebben hun eigen railtransferfaciliteiten, zodat de lading direct op de terminal in een trein kan worden geplaatst. Navimodal Logistics maakt intermodaal vervoer voor iedereen toegankelijk zonder ingewikkelde scenario’s of businesscases. We onderzoeken de beste optie die de sector te bieden heeft en informeren u over alle geschikte routes voor uw bedrijf, zodat we samen uw supply chain (logistieke keten) optimaliseren. Railvervoer geniet overal ter wereld de voorkeur omdat het voordelen biedt voor het milieu, zoals minder CO2, fijnstof, N2O-emissies en een lager dieselbrandstofverbruik in dit tijdperk van snel uitputtende natuurlijke hulpbronnen.

Containertransport via de binnenvaart

Het transporteren van uw goederen per binnenvaartschip is evenals vervoer per spoor een duurzaam en efficiënt alternatief ten opzichte van het transport over de weg. Grote hoeveelheden goederen kunnen gelijktijdig worden vervoerd wat resulteert in een lage CO2-uitstoot per ton. Bovendien voorkomt u vertragingen door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen en wegwerkzaamheden. u kunt namelijk zelfs Duitsland bereiken zonder sluizen te hoeven passeren. De haven van Rotterdam is ideaal gelegen aan de monding van de Rijn en de Maas en biedt hoogfrequente verbindingen naar de grote economische centra in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Verbinden met de Main en de Donau zorgen er bovendien voor dat het vervoeren van vracht over water zelfs mogelijk is tot aan de Zwarte Zee. Vaartijden variëren van minder dan een dag voor bestemmingen in Nederland, Duitsland en België, tot vier dagen naar bijvoorbeeld Basel in Zwitserland. De flexibele en moderne vloot van duizenden kleine en grote binnenvaartschepen kan voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. Het kan droge en vloeibare bulklading, containers en projectlading vervoeren. De binnenvaart is sterk in langeafstandstransport, maar in combinatie met wegtransport voor kortere afstanden kan het ook een interessant alternatief beiden voor het gebruik van wegtransport over de hele route.

Wilt u graag weten welke mogelijkheden Navimodal Logistics uw organisatie kan bieden? Neem contact met ons op. Wees wel gewaarschuwd, het kan zijn dat u ophangt met een oplossing en een glimlach!