Over Navimodal Logistics

Expeditie op een level dat u nog niet eerder heeft meegemaakt

Maandelijks arriveren er zo’n 20 ISO tanks in de haven van Rotterdam. Peter, vrachtwagenchauffeur in hart en nieren, wacht voor de terminalpoort tot hem toegang verleend wordt. Zodra de slagboom opengaat start hij de motor en begeeft zich naar de stack waar de tankcontainer staat die hij naar het achterland moet vervoeren. Zonder al te veel oponthoud wordt de container op het chassis geplaatst en kan Peter vertrekken.

Het had weinig gescheeld of Peter had op straat gestaan. De opdrachtgever waarvoor Peter rijdt ondervond veel problemen bij het importeren en exporteren van de ISO tank containers. Doordat douanezaken en lokale verplichtingen richting de rederij niet goed geregeld waren, liep het afhalen van de containers bijna altijd vertraging op en moesten er hoge bedragen aan demurrage (overliggeld) afgedragen worden. Hierdoor werden de kosten t.o.v. de baten te hoog en overwoog de opdrachtgever met het verhandelen van de producten te stoppen.

Eén van de eigenaren besloot niet te snel de handdoek in de ring te willen gooien en schakelde de hulp in van een expediteur. Dankzij de expertise en contacten van deze expediteur kon een nieuw concept worden neergelegd waarbij de supply chain (logistieke keten) anders werd ingericht. Voortaan worden lokale verplichtingen en douanezaken al bij binnenkomst van het schip voldaan en kunnen de tankcontainers binnen de ‘free time’ worden afgehaald. Bovendien is de levertijd nu op een dusdanige manier verkort, dat de opdrachtgever sneller kan leveren dan de concurrentie en daarmee het marktaandeel heeft vergroot. Het contract met de belangrijkste klant kon hierdoor worden verlengd en de productlijn is nu één van de meest winstgevende van de organisatie. Door de inzet van ‘groene’ alternatieven draagt de organisatie bovendien bij aan duurzaamheid en een verminderde belasting van het milieu.

Optimaal rendement uit uw supply chain

Bovenstaand scenario is gebaseerd op een praktijksituatie bij één van onze afnemers. Onze expertise inzetten om organisaties te ondersteunen bij het optimaal inzetten van hun logistieke processen, dat is waar ons expeditiebloed sneller van gaat stromen. Wij zijn Marc Verkerk en Wesley Visser en wij zorgen ervoor dat uw supply chain bij gaat dragen aan de groei van uw organisatie.

Er is een grote kans dat u op onze website terecht bent gekomen omdat u niet tevreden bent over de inrichting van uw logistieke processen, of omdat u uzelf wilt gaan richten op het importeren en/of exporteren van goederen en u weet niet goed waar te beginnen.

In de wereld van intermodaal transport is het lastig de weg te vinden wanneer u weinig ervaring heeft met logistieke processen. Wij begrijpen als geen ander dat u als ondernemer zich bezig wilt houden met datgene waar u goed in bent. Iedere minuut die u besteedt aan activiteiten waar u niet in uitblinkt zal ten koste gaan van uw onderscheidend vermogen en belemmerd de groei van uw organisatie.

Zou het daarom niet een hele opluchting zijn wanneer u de inrichting van uw logistieke processen kunt overdragen aan een expert, waarbij u er zeker van bent dat van nu af aan uw supply chain niet langer uw groei belemmerd maar hier juist een positieve bijdrage aan levert?

Een onderscheidende aanpak

Wij zijn Navimodal Logistics begonnen, omdat we merkten dat steeds meer expediteurs hun focus verliezen naarmate ze groeien. Veel bedrijven vinden het aantrekkelijk één of meerdere vervoersmodaliteiten in eigen beheer aan te bieden en verliezen daarmee hun onafhankelijkheid. En is dat nu niet juist waar het om draait? De opdrachtgever ten allen tijden ondersteunen en het bieden van de voor hem of haar meest economische oplossing?

Wij krijgen er een kick van wanneer we klanten de beste oplossing kunnen bieden en echt het verschil kunnen maken in hun logistieke keten. Onze slogan zegt het al, de diensten die wij aanbieden zijn niet uniek maar het is de manier waarop wij het aanpakken dat het verschil maakt. Bij ons krijgt u direct één van ons beiden aan de lijn, zonder eerst een aantal keren doorverbonden te worden. Persoonlijk contact is waar wij blij van worden en waar we nog steeds de meeste meerwaarde in zien. Bovendien kunnen wij dankzij onze geringe omvang veel sneller op nieuwe ontwikkelingen binnen de markt inspelen, waar grotere organisaties ‘log’ zijn en kansen laten liggen.

Contact

Wilt u weten welke verschil Navimodal Logistics kan maken voor uw organisatie? Neem contact met ons op en wij geven u graag een persoonlijk advies!